Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Edremit'te ekmek 50 kuruşa satılıyor

Edremit

Edremit ilçesi Kadıköy Mahallesindeki 250 gram ekmeği 1 TL yerine 50 kuruştan satış yapıp bakkalların başlattığı rekabete fırıncılarda destek verip katılınca 50 kuruşa satılan ekmeğe ilgi arttı.

Edremit ilçesi Kadıköy Mahallesindeki 250 gram ekmeği 1 TL yerine 50 kuruştan satış yapıp bakkalların başlattığı rekabete fırıncılarda destek verip katılınca 50 kuruşa satılan ekmeğe ilgi arttı.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı`nca yapılan değişiklikle, beyaz ekmek içindeki kepek oranının % 35`ten en az % 65`e çıkartıldı ve tuz miktarı azaltılması sonrası ekmeğin tadının da arttığını ifade eden Kadıköy Mis Unlu Mamuller İşletme Sahibi Ersin Baran, mahallelerdeki bakkalların başlattığı bu rekabete destek verdiklerini ve bu rekabetin bir süre daha sürebileceğini söyledi.
İşletme Sahibi Baran, “Ekmeğin fiyatının düştüğünü görenler 5’er 10’ar toplu olarak ekmek almaya başladı. Ekmekten kar etmiyoruz ama ekmek satışımız gibi diğer dallarda da satışlarımız arttı. Fiyat düşüşleri karşısında dar gelirli vatandaşlar ile müşterilerimizde memnun. Allah bin bereket versin, satışlardan memnunuz” dedi.
Edremit ilçesi Kadıköy Mahallesinde oturan 7 kişilik bir aileye bakan ev hanımı Zeynep Tuğrul, Günde 15 ile 20 arası ekmek aldıklarını ve başlatılan ekmek rekabetinin aile bütçesine büyük katkı sağladığını, rekabetin devam ettirilmesini istedi.
“Türkiye`de üretilen günlük 82 milyon adet ekmeğin % 5`inin yani her gün yaklaşık 5 milyon, yılda 2 milyar 500 bin ekmek çöpe gidiyor. İsrafın maddi boyutu, 1,25 milyar lira? Bu para ile yılda 60 hastane veya 180 okul yapılabilir`` diye devletin açıklamalarından bilgi veren İşletme Sahibi Ersin Baran, Biz kimse ile rekabet yapmadıklarını, sadece bakkalların başlattıkları bu rekabete destek verdiklerini sözlerine ekledi.



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı